Skip to content

Basisvarer

I disse handlelistene har jeg utelatt det jeg anser som basisvarer. Med dette mener jeg blant annet melk, godt smør, egg, sukker, hvetemel, gjær, maisstivelse (maisenna), bakepulver, vaniljesukker, salt, pepper, maisenna, solsikkeolje, olivenolje, hvitløk og eddik 7%. Sjekk alltid oppskriftene nøye før du handler inn, slik at du har tilstrekkelig av disse varene.

Bouillabaisse, sydfransk fisk- og skalldyrgryte

4 personer

1 løk
8 fedd hvitløk
1 gulrot
2 tomater
2 ss tomatpuré
1 ts timian
1 ts anisfrø
1 ts fenikkelfrø
4 stjerneanis
10 hvite pepperkorn
8 sjøkrepsskall
1 appelsin
4 dl hvitvin
8 dl fiskekraft
2 ss sitronsaft
1 g safran
8 sjøkrepshaler
200 g steinbitfilet
200 g breiflabbfilet
200 g uerfilet
200 g blåskjell
1 fennikel
200 g reker
1 baguette
100 g lagret gulost
1 potet
½ g safran
½ ts cayennepepper
1 ss sitronsaft