4 personer
4 biffer á 250 g (entrecôte, ytrefilet, mørbrad eller indrefilet)
5 dl hakket sjalottløk
4 fedd hvitløk
2 ts timian
5 knuste sorte pepperkorn
1 ss grovknust sort pepper
5 knuste hvite pepperkorn
2 laurbærblad
2 ss rødvinseddik
½ dl hvitvinseddik
3 dl rødvin
1 dl hvitvin
1 l oksekraft, (evt. svak buljong)
200 g sopp (sjampinjong, østerssopp, kantarell eller annen fersk sopp)
3 dl buljong
2 dl fløte
3 ss sitronsaft
2 ss hakket frisk estragon
1 ts Worcestersaus
½ dl rød paprika, hakket
2 ss syltet grønn pepper
1 stk buljongterning
1 dl crème fraîche
500 g poteter av den melne sorten
1 liter solsikkeolje
1 ts grillkrydder
½ ts cayennepepper
1 ss frisk timian
1 ss frisk rosmarin
1 ss frisk salvie