BENT STIANSEN (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage.
Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d’Or, i Lyon. I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin.
Han driver også Statholderens Mat & og Vinkjeller som er den uformelle restauranten på Statholdergaarden. Restaurantene ligger i Rådhusgaten 11, 0151 Oslo. Telefon : 22 4 188 00 E-post: post@statholdergaarden.no
Stiansen har tidligere gitt ut kokebøkene Norge rundt med Bent Stiansen (2014), Alene hjemme – kokebok for små husholdninger (2012) og Stiansen inviterer til fest (2008). Han har også forfattet kokebøkene Stiansen til hverdags (Dinamo Forlag 2004) og Stiansens kulinariske koffert (Dinamo Forlag 2002). Til sammen har disse bøkene solgt i 250 000 eksemplarer.